WERKPLAATS

OVER ONZE WERKPLAATS

In de werkplaats van Brunia Watersport kan je terecht voor alle onderhoud en service aan jouw boot en motor. Onze monteurs hebben een uitgebreide technische kennis van alle merken buitenboordmotoren. Jaarlijks krijgen ze een training van Honda, zodat ze altijd op de hoogte zijn van de laatste technologische ontwikkelingen.

ONZE SERVICE GARANTIES

  • Snelle reactie en afspraak via ons aparte servicenummer (zowel via telefoon als mail)
  • Persoonlijke intake, duidelijke afspraken
  • Individueel onderhoudsdossier waarin werkzaamheden en gebruikte onderdelen worden bijgehouden

ONDERHOUD EN SERVICE

Voor de levensduur van een buitenboordmotor is het verstandig om uw motor jaarlijks te onderhouden. Zo voorkom je dure reparaties en gaat je motor langer mee! Wij beschikken over de faciliteiten om jouw boot en motor in topconditie te houden. We bieden een passende servicebeurt aan. Ook het onderhoud van je boottrailer verzorgen wij voor je. 

Naast onderhoud is het reinigen van de boot essentieel voor een langere levensduur. Een boot wordt dagelijks blootgesteld aan weer en wind, welke hun sporen achterlaten op lak, staal, kunststof en bekleding. Door de boot te polijsten worden kleine oppervlakkige beschadigingen verwijderd en is de laklaag weer glad, waardoor ie er als nieuw uitziet! Daarna wordt de boot gepoetst, waarbij we een nieuwe waslaag aanbrengen voor een vuilafstotende en beschermende laag en een prachtige glans.

REPARATIE EN SCHADEHERSTEL

Schade aan polyester of gelcoat kan voor problemen zorgen, wij repareren in onze werkplaats diverse soorten schades en werken nauw samen met gespecialiseerde schadeherstelbedrijven. Daarnaast is een complete refit van de boot ook mogelijk. Een refit kan verschillende werkzaamheden omvatten. Denk bijvoorbeeld aan het volledig schilderen of overspuiten van de boot, elektra- en verlichtingswerkzaamheden, bekleden en stofferen of de her-motorisering van de motor.

Winterstalling behoort ook tot onze service. Voor meer informatie over stalling, ga je naar onze service pagina.

ANTIFOULING

Antifouling is een verflaag die het gedeelte van de boot onder de waterlijn beschermt tegen de aangroei van kleine organismen zoals mosselen en algen. Deze organismen verhogen de weerstand van je boot, met als gevolg dat het brandstofverbruik toeneemt, de snelheid omlaag gaat en de vaareigenschappen van de boot negatief beïnvloedt worden. Ook worden de onderlagen van de boot aangetast en neemt de kans op osmose toe. Dit heeft weer gevolgen voor de levensduur van de boot.

Wanneer je een antifouling laag aanbrengt op de boot, behoren deze problemen tot het verleden. Wij geven jouw boot een professionele behandeling en nemen deze lastige klus graag voor je uit handen!

BEKLEDING

De bekleding van je boot staat continu onder invloed van wind, water en zon. Na verloop van tijd kunnen er beschadigingen ontstaan. Wij werken samen met professionals gespecialiseerd in het repareren of vernieuwen van de bekleding. Indien nodig kan de boot ook opnieuw bekleed worden. De mogelijkheden hangen af van o.a. het type boot en de huidige staat van de bekleding, neem daarom contact met ons op om deze te bespreken.