ANTIFOULING

ANTIFOULING OP UW BOOT DOOR BRUNIA WATERSPORT

Wilt u uw onderwaterschip beschermen? Dan is antifouling onmisbaar. Dit is een verflaag die de aangroei van organismen tegengaat. Bij Brunia Watersport brengen we deze op een vakkundige en veilige manier aan. Onze standplaats is aan het Veluwemeer, Biddinghuizen, maar we kunnen uw boot uiteraard ook halen en brengen als u verder weg ligt.

BESCHERM UW ONDERWATERSCHIP MET ANTIFOULING

Waarom is antifouling nodig? Dat zit zo: na verloop van tijd groeit er van alles aan de onderkant van uw boot: van algen en wieren tot aan mosselen. Deze organismen zorgen voor een hogere weerstand van uw boot. Dat betekent dat het meer energie kost om vooruit te komen. Hierdoor neemt het brandstofverbruik toe, gaat uw vaarsnelheid omlaag en vaart uw boot minder prettig.

De aangroei van organismen heeft zelfs invloed op de levensduur van uw boot. De onderlagen worden aangetast en de kans op osmose neemt toe. Door antifouling aan te brengen voor bescherming tegen de aangroei, voorkomt u deze problemen. U kunt het beste ieder jaar een nieuwe laag antifouling laten aanbrengen, maar dat hangt ook van uw gebruik af.

Mocht het materiaal onder de waterlijn toch beschadigd zijn, is dat ook geen ramp. We repareren uw boot op vakkundige wijze. 

VERSCHILLENDE SOORTEN ANTIFOULING

In de basis zijn er twee soorten op de markt: harde antifouling en zelfslijpende antifouling. Wij werken met beide soorten. We geven altijd advies wat het beste werkt voor uw boot en uw gebruik.

De harde versie is nodig voor zeilboten en motorboten die op hogere snelheid varen. Ook als u veel op het zoute water zit, kunt u beter voor de harde laag kiezen.

Zelfslijpende antifouling is wat zachter en is geschikt voor boten die wat minder hard gaan, zoals een sloep. De zelfslijpende laag werkt prima als u vooral op zoet water zit.

Ligt uw boot bij ons in de winterstalling? Dan kunnen we de antifouling ook in deze periode aanbrengen. We voeren ook algeheel onderhoud uit tijdens de stalling.

DE VAKMENSEN VAN BRUNIA WATERSPORT

Onze professionals hebben jarenlange ervaring met het aanbrengen van antifouling op polyester, hout en aluminium. We volgen de nieuwste technieken op de voet en houden onze vakkennis up-to-date. En dat merkt u: we leveren ieder seizoen weer vakwerk.

Strakke pakken en snelle verkopers? Niet bij Brunia. Sterker nog: wij zijn harde werkers en hangen liever in een overall onder een boot. Als u met ons in zee gaat, gaat het u binnen de kortste keren weer voor de wind.