ONDERHOUD

ONDERHOUD VAN UW BOOT DOOR BRUNIA WATERSPORT

Door uw boot goed te verzorgen, heeft u langer plezier van uw bezit. U kunt bij Brunia terecht voor allerlei soorten onderhoud – van een onderhoudsbeurt van de buitenboordmotor tot het verwijderen van aanslag of alg. We kunnen ook uw boottrailer onderhouden.

Onze werkplaats staat vol met faciliteiten waarmee we uw boot en motor weer in topconditie brengen. De werkplaats van Brunia Watersport is aan het Veluwemeer, Biddinghuizen, maar we kunnen uw boot uiteraard ook halen en brengen als u verder weg ligt.

ONDERHOUD BUITENBOORDMOTOR

Wilt u dat uw motor zo lang mogelijk meegaat? Dan is het verstandig om de buitenboordmotor ieder jaar een beurt te geven. Met regelmatige onderhoudsbeurten voorkomt u dure reparaties. Heeft u een inboard-motor? Dan duiken we de machinekamer in. Een greep uit onze werkzaamheden: we verversen de olie, smeren de motor, vervangen filters, reinigen de carburateur, controleren de koeling en stellen de motor weer goed af.

Onze vakmensen zorgen voor een servicebeurt die past bij uw (diesel)motor en gebruik. We werken met alle merken buitenboordmotoren.

Motor stuk? Of een ander probleem? Wij voeren ook reparaties uit, met of zonder spoed.

ONDERHOUD EN REINIGING

De boot zelf moet ook regelmatig worden onderhouden en gereinigd. Dat geldt voor polyester, hout én aluminium. De elementen laten al gauw hun sporen achter op lak, staal, kunststof en bekleding. Hierdoor ziet de boot er minder fraai uit, bijvoorbeeld door gele vaaraanslag. En als uw onderwaterschip niet schoon en glad is, is de weerstand hoger, waardoor u meer brandstof verbruikt.

Vaak doen we onderhoud tijdens de winterstalling. Dan nemen we het mee tijdens het winterklaar maken. Maar natuurlijk kunnen we ook het onderhoud uitvoeren als u uw boot ergens anders stalt.

Wij polijsten uw boot, waarbij we kleine, oppervlakkige beschadigingen verwijderen en de laklaag gladmaken. Waar nodig of gewenst, vervangen we onderdelen. Vervolgens poetsen we de boot en brengen we een nieuwe waslaag aan. Door uw boot in de beschermende wax te zetten, creëren we een vuilafstotende laag. Ook zorgt het voor een prachtige glans. Het resultaat: uw boot ziet er weer als nieuw uit.

Uiteraard reinigen we ook het onderwaterschip. We verwijderen aanslag en algen en brengen ook hier een waslaag aan. Meer weten over onderhoud op het onderwaterschip? Lees meer over antifouling.  

AANBOUW EN AFBOUW

Een vakkundige aanbouw of afbouw vergroot het vaarplezier en de betrouwbaarheid van uw boot. Onze mensen voeren dit uit met de grootste zorg, aandacht en vakkundigheid.

We verzorgen aanbouw en afbouw voor allerlei boten, zoals aluminiumboten, Maxima-boten en sloepen. Daarbij voldoen we aan alle technische eisen waaraan uw boot moet voldoen. We houden waar mogelijk rekening met uw wensen en vaarstijl.

Bij Brunia kunt u rekenen op een afwerking die tot in de puntjes klopt. Heeft u bijvoorbeeld een Maximaboot die wordt uitgerust met een boegschroef? Dan zorgen we voor een uitgebreid elektrapakket dat we overzichtelijk en degelijk monteren op een maatwerk elektrabord.

DE VAKMENSEN VAN BRUNIA WATERSPORT

Onze professionals verzorgen al jarenlang het onderhoud van boten en motoren. We werken continu aan onze praktische kennis en houden de nieuwste onderhouds- en reinigingstechnieken in de gaten. We leveren iedere keer opnieuw vakwerk, waardoor u langer van uw boot kunt genieten.

Bij Brunia heeft u geen last van strakke pakken en snelle verkopers. Wij zijn harde werkers, en staan liever in een overall aan uw motor te klussen. Als u met ons in zee gaat, gaat het u binnen de kortste keren weer voor de wind.