Sjouke & Linda

Het vaarseizoen is begonnen!

Het Paasweekend is de start van het nieuwe vaarseizoen. De temperaturen lopen op, de boten gaan uit de winterstalling en de eerste vaartochtjes worden weer gemaakt. Een moment om naar uit te kijken voor alle watersportliefhebbers! Om straks weer onbezorgd en veilig te kunnen genieten op het water, hebben wij een checklist gemaakt met punten die van belang zijn voordat de boot het water in gaat.

Servicebeurt motor

Tijdens een servicebeurt lopen we diverse punten na. Zo wordt o.a. de motorolie en staartolie ververst, impeller, bougies en het olie- en brandstoffilter vervangen. Daarnaast
laten we de motor proefdraaien en stellen we deze af.

Reinigen

Een schone boot is een fris begin van het nieuwe seizoen! Afspuiten, schoonmaken en poetsen.

Antifouling

Voor extra bescherming van de boot onder de waterlijn, brengen we antifouling aan. Deze speciale verflaag beschermt de boot tegen aangroei van kleine organismen zoals algen en mosselen. Lees hier meer over antifouling.

Veiligheidsuitrusting

Om veilig te varen heb je aantal zaken nodig aan boord. Zorg dat je voor elke passagier een reddingsvest aan boord hebt. Check of het dodemanskoord nog aanwezig is in de
boot. Een kleine brandblusser is bij snelvarende boten ook aan te raden!

Navigatieverlichting

Tussen zonsondergang en zonsopgang is navigatieverlichting op de boot verplicht. Check of alles nog heel is en goed werkt. Hiermee verhoog je de zichtbaarheid van je boot en is het risico op een aanvaring kleiner.

Maak tijdig een afspraak om jouw boot klaar te maken voor het nieuwe vaarseizoen via werkplaats@bruniawatersport.nl.